Vipps #633414

  Vipps #633414

Nyheter & eventer

Media, arrangementer og aktiviteter

LANDETS FØRSTE PRO-LIFE KONFERANSE BLE EN SUKSESS!! SE BILDENE OG VIDEO AV ALLE TALERNE!!

LANDETS FØRSTE PRO-LIFE KONFERANSE BLE EN SUKSESS!! SE BILDENE OG VIDEO AV ALLE TALERNE!!


HISTORISK!

Pro-Life Norge har skrevet historie! Vi løftet stemmen til det ufødte liv, samme helg som Norge feirer 1000 år med kristenrett - da det nye menneskesynet forbød vikingene å sette ut nyfødte i skogen for å dø. Og akkurat i det Herrens år 2024 - da Stortinget skal vedta ny abortlov med forslag om 18 ukers abortgrense.


HØY KVALITET!
Det ble en kjempeflott konferanse! 12 ulike formidlere delte ulike sider av abortsaken på sin måte ved foredrag, sang, personlige historier og sofasamtale.

Se videoklipp av hver eneste tale på Pro-Life Norge sin YouTube-kanal

Alle sider av abortspørsmålet ble tatt opp. Abort handler om kvinnehelse, etikk, fødselstall, psykologi, nasjonale fødselstall, menneskesyn, relasjoner, forskning, juss, politikk, familiesyn, menneskelige ressurser, kjønnssyn, menneskerettigheter, religion, nasjonal vitalitet og internasjonalt samarbeid. Det handler om eksistensielle spørsmål om liv og død, meningen med livet, ansvar, frihet og rettigheter.

SE PROGRAMMET:

Kl 12.00: Innledning v/ styreleder Lill May Vestly.

Hva vet vi om abort i dag?

Pro-Life Norge vil lage en helt ny abortdebatt!

Om organisasjonens visjon, historikk og fremdrift.

Kl 12.50: Pause m/ kaffe, te, snacks, frukt

Kl 13.00: Ulike teologiske perspektiver på abortspørsmålet.

Innføring i teologi som grunnlag for etikk, menneskesyn og abortsyn v/Lill May Vestly.

Korte foredrag (15-20 minutter) med presentasjon av katolisismen, ortodoksien og protestantismens syn på mennesket og abort.

Ortodoksien presenteres av professor Torstein Theodor Tollefsen, som er professor i filosofi ved Universitetet i Oslo, lærebokforfatter og spesialist på de greske kirkefedrenes filosofi i perioden 300–900 [e.Kr.

Katolisismen presenteres av teolog Oddvar Moi, katolsk prest fra år 2000, tidligere luthersk prest. Han er nå leder av Oslo katolske bispedømmes Kateketiske senter, som har ansvar for katolsk undervisning for barn, unge og voksne, og også for livsvern og menneskeverd.

Protestantismen presenteres av professor emeritus Antonio Barbosa da Silva, som er Norges tyngste akademiker med fem professortitler i; systematisk teologi, religionsvitenskap, vitenskapsteori, helseetikk og psykisk helsearbeid, med et bredt internasjonalt akademisk nettverk og en betydelig forskningsproduksjon. Hans siste bok om abort «Abortsyn i lys av etikk, menneskesyn og livssyn - en moralfilosofisk analyse» ble utgitt i 2020.

Sesjonen avsluttes med en sofasamtale med fremtidsfokus: Hvordan vi kan bidra med radikal grunnlagstenkning om livets kultur i et sekularisert samfunn med et gradert menneskeverd?

Kl 14.30: Lunsjpause

Deltagerne kan kjøpe lunsj på cafeer/restauranter i nærheten, lufte seg i hovedstaden, mingle i møtelokalet og bli kjent.

Kl 15.30: Bønnens plass i Pro-Life kampen

"Nasjonalt bønnearbeid for det ufødte liv" v/ Jon Steinar Kjøllesdal, leder av Nasjonalt Bønneråd og Bønnetjenesten for Norge.

"Bønnekampanjen "Jeg er Norge"s bønn for det ufødte liv "

"Oppstart av Pro-Life Bønn og presentasjon av bønneemner" v/ Øyvind Årdal, aktiv i politikk, menighetsliv og bønn for de ufødte barna i flere tiår.

Kl 16.00 : Sang "How was I to know" av Camilla Jensen.

Kl 16.10: Personlige historier

"En traumatisk abortopplevelse" v/Vibeke Elisabeth.

Kl 16.20: Helsepersonell forteller

"Ansikt til ansikt med abortens brutale virkelighet" v / Ilijana Ducik Gule, spesialsykepleier med 8 års erfaring med abort på gynekologisk avdeling.

Kl 16.30: "Håp for traumer - åndelig medisin" v/ Åse Ottersen, åttebarnsmor, sykepleier, holistisk terapeut.

Kl 16.40 Pause m/ kaffe, te, snacks, frukt

Kl 16.50: Historisk perspektiv på abortkampen

"Med kall til abortkampen i over 50 år" v/Ingeborg Aass, sosionom og trebarnsmor.

"Sagt i abortdebatten" v/ Jon Steinar Kjøllesdal, politisk rådgiver, om de uvitenskapelige argumentene som lå til grunn for innføring av abortloven i 1975 og utvidelse til selvbestemt abort i 1978.

17.10: "Abort som årsak til kritisk lave fødselstall" v / Stig Even Lillestøl, journalist og ungdomspolitiker

Kl 17.20: Abortpolitikk og ny abortlov i 2024

"Om opptakten til ny abortlov" v/ Lill May Vestly, styreleder Pro-Life Norge.

"Hvem stemmer for ny abortlov? Om politisk mobilisering frem mot Stortingsbehandling høsten 2024" v/ Jon Steinar Kjøllesdal.

Kl 17.50: Appell om mobilisering

Kl 18.00: Avslutning

Kl 18.15. Middag på restaurant i nærheten for de som vil avrunde med et sosial fellesskap.

KONFERANSEN BLE FILMET! Alle programpostene på konferansen vil bli sendt på Visjon Norge i løpet av sommeren 2024. De vil også legges ut på Pro-Life Norge sin webside www.pro-life.no og bli postet på de to facebook-gruppene PRO-LIFE NORGE - OFFENTLIG GRUPPE og Pro-Life Norge Lukket gruppe.


STOR TAKK TIL VISJON NORGE som lånte ut møtelokalet Studio 28, praktisk personale, filmfotograf og tekniker, og sponset pausemat! Uten dette bidraget ville det ikke vært mulig å gjennomføre konferansen!


STOR TAKK TIL ALLE TALERNE PÅ SCENEN! 12 mennesker bidro gratis til et fantastisk flott program med høy kvalitet på scenen gjennom 5 timer!


STOR TAKK TIL FRIVILLIG DUGNADSGJENG! Uten dem ville ikke konferansen vært gjennomførbar.


STOR TAKK TIL FRILLIG ADMINISTRASJON I PRO-LIFE NORGE! Dyktige mennesker bidrar frivillig med med sin yrkeskompetanse til webside og datasystem.

Innledning om Pro-Life Norge

Styreleder Lill May Vestly snakket om: Hva vet vi om abort i dag? Pro-Life Norge vil lage en helt ny abortdebatt! Om organisasjonens visjon, historikk og fremdrift.

Filmen Baby Olivia

Konferansen ble åpnet med visning av filmen "Baby Olivia" som er laget av Live Action som er den største pro-life organisasjonen i USA.

Ulike teologiske perspektiver på abortspørsmålet

Ortodoksien ble presentert av professor Torstein Theodor Tollefsen. Katolisismen ble presentert av teolog Oddvar Moi, katolsk prest og leder av Oslo katolske bispedømmes Kateketiske senter. Protestantismen presentert av professor emeritus Antonio Barbosa da Silva. Sesjonen ble avsluttet med en sofasamtale med fremtidsfokus: Hvordan vi kan bidra med radikal grunnlagstenkning om livets kultur i et sekularisert samfunn med et gradert menneskeverd?

Teologisk presentasjon av ortodoksiens syn på abort

Professor i filosofi, Torstein Tollfesen.

Presentasjon av katolisismens syn på abort

Oddvar Moi er katolsk prest fra år 2000, tidligere luthersk prest. Han er nå leder av Oslo katolske bispedømmes Kateketiske senter, som har ansvar for katolsk undervisning for barn, unge og voksne, og også for livsvern og menneskeverd.

Presentasjon av protestantismens syn på abort

Professor emeritus Antonio Barbosa da Silva, har fem professortitler i systematisk teologi, religionsvitenskap, vitenskapsteori, helseetikk og psykisk helsearbeid,

Hyggelige og sosiale pauser med litt bevertning

Gjensyn for de aktive i abortkampen gjennom flere tiår.

Konferansen ble besøkt av noen av de som har stått i abortkampen i flere tiår.

Bønn, politikk og historie

Jon Steinar Kjøllesdal er leder av Nasjonalt Bønneråd og Bønnetjenesten for Norge. Han jobber til daglig som politisk rådgiver. Jon Steinar bidro på tre programposter om "Nasjonalt bønnearbeid for det ufødte liv", og "Sagt i abortdebatten" om de uvitenskapelige argumentene som lå til grunn for innføring av abortloven i 1975 og utvidelse til selvbestemt abort i 1978 "Hvem stemmer for ny abortlov? Om politisk mobilisering frem mot Stortingsbehandling høsten 2024"

Oppstart av Pro-Life Bønn

Øyvind Årdal har vært aktiv i politikk, menighetsliv og bønn for de ufødte barna i flere tiår. Han inviterte til oppstart av Pro-Life Bønn, og presenterte 7 bønneemner.

"How was I To Know"

Sang av Camilla Jensen

Helsepersonell forteller: Ansikt til ansikt med abortens brutale virkelighet

Ilijana Ducik Gule er spesialsykepleier med 8 års erfaring med abort på gynekologisk avdeling i Serbia. Hun arbeider nå innen rus og psykiatri, også med gravide.

En traumatisk abortopplevelse

Vibeke Elisabeth delte sin smertefulle aborthistorie, og forslag til hvordan usikre gravide kan få trygghet til å bære frem barnet sitt.

"Håp for traumer - åndelig medisin"

Åse Ottersen er åttebarnsmor, katolikk, kunstner, sykepleier, holistisk terapeut.

Historisk perspektiv på abortkampen

Ingeborg Aass er sosionom og trebarnsmor, og har stått i abortkampen i over 50 år med et kall til bønn for de ufødte barna og lederne i abortkampen

Abort som årsak til kritisk lave fødselstall

Stig Even Lillestøl, journalist og ungdomspolitiker

Professor emeritus Antonio Barbosa da Silva & Lill May Vestly, styreleder Pro-Life Norge.

Sanger Camilla Jensen & styreleder Lill May Vestly

Professor Torstein Teodor Tollefsen & styreleder Lill May Vestly

AVSLUTNING MED MIDDAG OG SOSIALT FELLESKAP

STOR TAKK TIL DUGNADSGJENGEN SOM RIGGET!  

Ankommer tidlig!

Lilia fra Oslo, Åse fra Lillehammer og Jan-Vidar fra Kristiansand

Mye som må ordnes!

Åse Ottersen er kunstner med ansvar for kunstutstilling. Liv Søvde er cafe-ansvarlig.

Full kontroll!

Uunnværlige Lilia Grube!

Lyd & lys!

Montør for dagen!

Jan-Vidar Mattingsdal fra Vennesla monterte profileringsutstyr.

Forberedelse av foredragsholdere

Fotograf for dagen!

Stina Andreassen stilte opp som amatørfotograf.

Boksalg

Jon Steinar Kjøllesdal solgte sin rykende ferske bok.

Kjøreplan- og tidtaking - forberedelser.

God tidsstyring endte med en godt gjennomført konferanse. Vi landet et 6 timers program 2 minutter før tiden!

Pro-Life kunst

Fire kunstnere bidro med pro-life kunst-produkter. Her innom hos Semb galleri- og rammeverksted, på vei inn til Oslo.
0 kommentarer
Legg til en kommentar
Vis detaljer
- +
Utsolgt